• ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ: ΜΕΤΕΩΡΑ

Τα κρασιά μας

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ

ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

Ποικιλίες:

Μαλαγουζιά 100%.

Μικροκλίμα:

Υψόμετρο 280 μέτρα. Κλίμα ηπειρωτικό. Yγροί χειμώνες, ηλιόλουστα, θερμά και ξηρά καλοκαίρια.

Συνοδεύει:

Ψάρια, θαλασσινά, λευκά κρέατα και ζυμαρικά, πιάτα με λευκές σάλτσες, πλούσια και βουτυράτα τυριά.

Χαρακτηριστικά:

Κάτω από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων, η Μαλαγουζιά βρίσκει ένα πεδίο ιδιαίτερης έκφρασης. Λαμπερό χρώμα με πράσινες ανταύγειες και σαγηνευτική αρωματική έκφραση από λευκά άνθη, άνθη εσπεριδοειδών και λευκόσαρκα φρούτα .Πλούσιο, λιπαρό, αλλά ταυτόχρονα δροσιστικό στόμα, πολύπλοκη και επίμονη επίγευση.

Σερβίρεται:

Στους 12℃ - 14℃.

SYRAH P.G.I. METEORA

ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ

Ποικιλίες:

Syrah 100%

Μικροκλίμα:

Υψόμετρο 400 μέτρα. Κλίμα ηπειρωτικό. Yγροί χειμώνες, ηλιόλουστα, θερμά και ξηρά καλοκαίρια.

Συνοδεύει:

Μαλακά τυριά, κυνήγι, μοσχαρίσιο φιλέτο και γλυκά με σοκολάτα υγείας.

Παλαίωση:

Παλαίωση για 12 μήνες σε βαρέλια γαλλικής δρυός. Έπειτα για τουλάχιστον 12 μήνες παλαίωση σε φιάλη.

Χαρακτηριστικά:

Κάτω από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων, το Syrah βρίσκει ένα πεδίο ιδιαίτερης έκφρασης. Χρώμα πορφυρό, με ιώδεις ανταύγειες. Φίνο άρωμα μικρών κόκκινων φρούτων (κεράσι, βατόμουρο) σε συνδυασμό με βοτανικές νότες (μαύρο πιπέρι, γαρύφαλλο) και γλυκούς χαρακτήρες (βανίλια, τρούφα), αποτέλεσμα του ηπειρωτικού κλίματος προέλευσης και της πολύμηνης παλαίωσης σε δρύϊνα βαρέλια. Πλούσιο και γευστικό στόμα, με ευχάριστη δομή και ρωμαλέες τανίνες και που του προσδίδουν αντοχή στο χρόνο. Θελκτική επίγευση, με διάρκεια, που αναδεικνύει τους γευστικούς χαρακτήρες του οίνου.

Σερβίρεται:

Στους 16℃.

ΕΥΑΗΣ

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

Ποικιλίες:

Sauvignon Blanc - Ασύρτικο.

Μικροκλίμα:

Υψόμετρο 300 μέτρα. Κλίμα ηπειρωτικό. Yγροί χειμώνες, ηλιόλουστα, θερμά και ξηρά καλοκαίρια.

Συνοδεύει:

Πράσινες σαλάτες, ζυμαρικά, ριζότο θαλασσινών, ριζότο θαλασσινών, λιπαρά ψάρια σχάρας, λαχανικά, λαδερά, όσπρια, πλατώ τυριών και ως απεριτίφ.

Χαρακτηριστικά:

Τα τροπικά φρούτα του Sauvignon δένουν αρμονικά με την φυτικότητα και μεταλλικότητα του Ασύρτικου Λαμπερό πρασινοκίτρινο στο χρώμα με στόμα φρουτώδη και δροσερό. Χαρακτηριστική επίγευση φρουτώδη και με χαρακτηριστική οξύτητα.

Σερβίρεται:

Στους 12℃ - 14℃.

Διατίθεται:

Και σε φιάλη 200ml.

ΕΥΑΗΣ ΡΟΖΕ

ΕΡΥΘΡΩΠΟΣ ΞΗΡΟΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ

Ποικιλίες:

ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ 90% - ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 10%

Μικροκλίμα:

Υψόμετρο 400 μέτρα. Κλίμα ηπειρωτικό. Yγροί χειμώνες, ηλιόλουστα, θερμά και ξηρά καλοκαίρια.

Συνοδεύει:

Συνοδεύει κόκκινα μαγειρεμένα κρέατα και έχει την οξύτητα να διαπεράσει λιπαρότητα Ταιριάζει επίσης με λευκά κρέατα αλλά και ψάρια.

Χαρακτηριστικά:

Χαρακτηριστικό το ζωντανό ερυθρωπό χρώμα με μοβ ανταύγειες. Σώμα πλούσιο και παχύ. Κεράσι με τριαντάφυλλο μπλεγμένο με άρωμα φρέσκιας ντομάτας. Στόμα λουλουδάτο με μακρά επίγευση και υψηλή οξύτητα αλλά σε ισορροπία ελαφρά ταννικό Μαλακό με συνέχεια.

Σερβίρεται:

Στους 14℃ - 16℃.

Διατίθεται:

Και σε φιάλη 200ml.

ΕΥΑΗΣ ΕΡΥΘΡΟΣ

ΞΗΡΟΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ

Ποικιλίες:

Syrah - Merlot

Μικροκλίμα:

Υψόμετρο 400 μέτρα. Κλίμα ηπειρωτικό. Yγροί χειμώνες, ηλιόλουστα, θερμά και ξηρά καλοκαίρια.

Συνοδεύει:

Συνοδεύει κόκκινα μαγειρεμένα κρέατα χαμηλών λιπαρών.

Παλαίωση:

Γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια.

Χαρακτηριστικά:

Ζωντανό ερυθρό χρώμα με σώμα πλούσιο και παχύ. Φρούτα όπως κεράσια και βατόμουρα στην μύτη μπλεγμένα με ζωικές και γήινες οσμές. Στόμα μαλακό παχύ και φρουτώδες με μακρά επίγευση.

Σερβίρεται:

Στους 16 - 18℃.

Διατίθεται:

Και σε φιάλη 200ml.

SAUVIGNON BLANC

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

Ποικιλίες:

Sauvignon Blanc 100%.

Μικροκλίμα:

Υψόμετρο 300 μέτρα. Κλίμα ηπειρωτικό. Υγροί χειμώνες, ηλιόλουστα, θερμά και ξηρά καλοκαίρια.

Συνοδεύει:

Λευκά κρέατα, θαλασσινά οστρακόδερμα, σαλάτες εποχής, λαχανικά σχάρας, πίτες ή κις λαχανικών, αγγινάρες, σπαράγγια, ασιατική κουζίνα και ως απεριτίφ.

Χαρακτηριστικά:

Λαμπερό κίτρινο-πράσινο χρώμα με πλούσιο σώμα, φρουτώδες άρωμα, και μακρύ τελείωμα. Η μύτη με την παρουσία τροπικών φρούτων, grape fruit, μάνγκο αλλά και ακτινίδιο, μαζί με την χαρακτηριστική του οξύτητα συνθέτει ένα κρασί δροσερό, έντονα αρωματικό, με μακρά επίγευση.

Σερβίρεται:

Στους 12℃ - 14℃.

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2008

100% ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ

ΧΡΟΝΙΑ

2008

Μικροκλίμα:

Υψόμετρο 280-300 μέτρα με θερμά καλοκαίρια και ψυχρούς χειμώνες

Συνοδεύει:

Κόκκινα κρέατα ψητά ή με πλούσιες σάλτσες, γλυκές ή πικάντικες, κρεατόπιτες, τυριά όπως γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα σαγανάκι, φέτα, μπάτζο, μανούρι, παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, ζυμαρικά και χορτοφαγία. Συνιστάται η μετάγγιση του στην ειδική καράφα.

Παλαίωση:

Παλαίωση για 12 μήνες σε βαρέλια γαλλικής δρυός. Έπειτα για τουλάχιστον 12 μήνες παλαίωση σε φιάλη.

Χαρακτηριστικά:

Μία δημοφιλής ελληνική ποικιλία (Ξινόμαυρο) συνθέτει αυτό το ιδιαίτερο ερυθρό κρασί. Σκούρο κόκκινο χρώμα με ιώδεις ανταύγειες. Τα αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων, οι νότες καπνού και δέρματος καθώς και το χαρακτηριστικό άρωμα ντομάτας από το Ξινόμαυρο προσφέρουν ένα ξεχωριστό αίσθημα. Στιβαρό στόμα, με αρμονία τανινών και οξύτητας και επίμονη επίγευση καβουρδισμένων ξηρών καρπών. Παλαίωση Γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια.

Σερβίρεται:

Στους 16℃.

ΜΟΣΧΑΤΟ ΡΟΔΙΤΗΣ

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

Ποικιλίες:

Μοσχάτο Αμβούργου- Ροδίτης.

Μικροκλίμα:

Υψόμετρο 280 μέτρα. Κλίμα ηπειρωτικό. Yγροί χειμώνες, ηλιόλουστα, θερμά και ξηρά καλοκαίρια.

Συνοδεύει:

Πιάτα θαλασσινών, λευκά κρέατα, παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας και ως απεριτίφ.

Χαρακτηριστικά:

Μπλεγμένα με πορτοκάλι και λεμονανθούς Στόμα δροσερό φρουτώδες με ισορροπημένη οξύτητα. Επίγευση μακρά και φρουτωδες . Λευκοκίτρινο στο χρώμα με γκρι ανταύγειες Αρώματα τριαντάφυλλου και ανανά.

Σερβίρεται:

Στους 12℃ - 14℃.

SYRAH - MERLOT

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ

Ποικιλίες:

Syrah - Merlot

Μικροκλίμα:

Υψόμετρο 400 μέτρα. Κλίμα ηπειρωτικό. Yγροί χειμώνες, ηλιόλουστα, θερμά και ξηρά καλοκαίρια.

Συνοδεύει:

Ψητά λαχανικά, κίτρινα τυριά, ζυμαρικά, αρνί ή κατσίκι και ως απεριτίφ.

Χαρακτηριστικά:

Φρέσκος βαθυκόκκινος οίνος με αρώματα φρούτων του δάσους και σοκολάτας. Μεστό και ισορροπημένο στόμα με μακρά επίγευση.

Σερβίρεται:

Στους 16℃.